2act4 tips

“Jag är nog född för att hjälpa andra, men jag försöker även bli bättre på att hjälpa mig själv. Jag behöver det för att orka och ha kraften kvar att hjälpa andra.“

Här tipsar Lotta om vad du kan göra för andra!

  1. Jobba som frivillig på härbärget.2actlogotips
  2. Det behövs många fler hjälpande händer.
  3. Ställ upp för skolan där du bor. Man kan komma några timmar i när du har tid över och bara vara med på raster och lektioner som en extra vuxen. Det behövs alltid flera vuxna inom skolan.
  4. Bli medlem i kvinnojouren Moa
  5. Var bland ungdomar och lyssna på dem. Fråga i kyrkan om du kan få hjälpa till, många unga behöver en vuxen som vill lyssna.
  6. Panta det du har hemma och tryck på Röda Korset knappen. En liten sak, men med många som gör det så blir det mycket.
  7. Kolla upp vad som finns i din närhet.

Jag ställer upp för härbärget lokalt, där jag är frivillig och jobbar journätter. Vi behöver så många fler frivilliga så kan du hör av dig till härbärget i din kommun.

Född för att hjälpa
Jag känner mig nöjd när jag går hem från ett pass. Jag hoppas att politiker ser dessa människor mycket mer. För mer behöver göras. Jag träffade tre stycken från härbärget på en kurs. Jag blev nyfiken och sa att jag ville komma på praktik hos dem. Så förra året i december började jag som frivillig, och det känns varmt om hjärtat när jag är där. Man behövs.

Andra saker jag hjälper andra med är om jag hör någon sakna något så skriver jag på bland annat min facebook och då får jag ofta gensvar och kan hjälpa en medmänniska. Jag är nog född för att hjäla andra, men jag försöker även bli bättre på att hjälpa mig själv. Jag behöver det för att orka och ha kraften kvar att hjälpa andra. Jag ligger på min spikmatta och lyssnar på ett avslappningsband t ex.

Jag drömmer om
Min dröm, för min egen skull, är att komma iväg på någon retreat eller spa. Dit min kraft går är också till min familj, speciellt mina barn. Rasmus drömde om att gå på Ökna-skolan, jakt och viltvård när han gick i åttan. Nu går han där och lever ut sin ena dröm. På torsdag åker han på jaktresa till Danmark. Då känner jag att jag är lycklig att han går sin egen väg och följer sitt hjärta.

Anton är en entreprenör ut i fingerspetsarna. Han kommer starta eget. Frågan är mera när han gör det. Nu får han äntligen den hjälp i skolan han förtjänar. En mors hjärta bara blommar ut och slappnar av. Min Kajsa är en kopia av sin mor. Mer omhändertagande människa finns inte. Hon drömmer om att bli sjuksköterska eller polis. Men plugga på högskolan är inget främmande för henne. Nu jobbar jag hårt att hon ska få den hjälp hon förtjänar.

Rikta kraften åt rätt håll
Tänk att samhället satsar så lite på skolan och barn blir eftersatta. Politiker behöver börja lyssna mera. Men med Kajsas kraft kommer hon nå sina mål. Sist ut kommer Ruben som nyligen börjat ettan. Där har inte målen och drömmarna kommit ännu, men en idrottskille är han genom sina innebandy och fotboll. Nu har även luftgevärsskytte kommit fram. Vet inte vad han drömmer om men han vill lära sig mycket i alla fall. Det bådar ju gott.

Så jag hjälper andra men även min egen familj till framgång. Se någon annan få framgång gör en så lycklig och det känns så himla bra.

Jag har märkt att hjälper jag mina barn så inspirerar det andra barn. Jag tycker även om att hjälpa barnas kompisar om dom behöver en extra vuxen ibland.

Jag finns på Facebook där jag lägger ut många förfrågningar om kläder, frivilliga med mera. Då kan du hjälpa många fler. Tillsammans blir vi starka!
Text: Lotta Isetoft

Lotta Isetoft Foto: Agnes Tångvik
Lotta Isetoft
Foto: Agnes Tångvik

 

Publicerad i Betydelsefulla Möten Magasin nr 2 2014.
2act4 handlar om vad vi gör för andra. Läs mer på 2act4.se

 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *