2act4 tips!

Funderar du på vad du kan göra för någon annan? Att göra något för någon annan gynnar inte bara den du hjälper, det gynnar även dig själv 2actlogotipsoch berikar ditt liv på många sätt.

Christina Hagvall-Wahlqvist på Gotland har gett oss några tips på vad hon gör i vardagen. Läs, beundra och/eller gör själv:

Här är Christinas lista på vad hon gör för andra:

  1. Tar med kaffebröd och bjuder personalen på återvinningscentralen. Varför? Jag tycker att de som arbetar där gör ett så betydelsefullt arbete för miljön och bör uppmärksammas för det!
  2. Jag köper och lämnar kattorrfoder till katthem. Varför? Jag tycker att personalen där gör ett fantastiskt ideéllt jobb för övergivna katter!
  3. Hör av mig till mina arbetskamrater när de är sjukskrivna med ett vykort eller telefonsamtal. Varför? För att visa att jag saknar dem och önskar att de blir friska!
  4. Samlar in kläder och leksaker och vidarebefodrar grejorna till hjälporganisationer som tar sakerna till bättre behövande. Varför? Vi har allt, de har inget!
  5. Vattnar i växthus, ser efter djuren, ta in post för grannar. Varför? Det underlättar för mina medmänniskor!
  6. Matar viltet i skogen på vintern. Så att de klarar kylan.

 

Christina Hagvall-Wahlqvist tipsar här vad du kan göra för andra. Christina säger att ge är tusenfalt är bättre än att få!
Christina Hagvall-Wahlqvist tipsar här vad du kan göra för andra. Christina säger att ge är tusenfalt är bättre än att få!

 

Dessutom ger Christina, eller Chrissa som hon brukar kallas, några små tips på småsaker som ger glädje i vardagen: Bjud på dig själv och dina “tokerier”, ge en komplimang till kassörskan i snabbköpet, håll upp en dörr, hjälp någon bära en tung kasse, var uppmärksam mot de du möter, lyssna, var positiv och vänlig. Det smittar!

Skratt förlöser och avväpnar även den tuffaste!
Listan ovan är bara några saker Chrissa gör i vardagen och som kanske kan räknas till lite utöver det vanliga. Hon tar också gärna hand om sina barnbarn, är hund-vakt och hjälper sin 84-åriga mor med lite av varje. Chrissa har även ställt upp och hjälpt sin systers familj när båda deras barn insjuknat i lymfomcancer med ett halvår emellan. Hon gav både tid, tröst och hjälp det praktiska. För Chrissa är det självklart att sträcka ut en hjälpande hand.

I snart 40 år har hon arbetat inom vården, något som ger henne en känsla av tillfredställelse och en genuin glädje och värme i hjärtat. ”Att ge är tusenfallt bättre än att få”, säger hon.

Det spelar ingen roll om det är i ord, handling eller en gåva. Hon tror på att vi behöver värme och omtanke i världen, och kan hon bidra med något lite är hon lycklig!

”Jag älskar livet och allt levande!”

Chrissa tänker mycket på bemötande och hur vi alla i varje möte kan ta ansvar för att skapa en god känsla, ett betydelsefullt möte. ”Vad ger det dem jag möter? Förhoppningsvis en bra dag! En smula hopp om mänskligheten, kanske de stannar upp och tänker vad kan jag göra för någon annan? Jag tror att vänlighet sprids som ringar på vatten om vi alla gör någor tar vi oss snabbt med stora kliv mot ett vänligare samhälle! Att vara snäll är inte att vara mesig eller lättlurad och naiv, det är att ha förmågan att se det goda och fantastiska i livet och att bjuda på sig själv!” säger Chrissa och ler stort.

 

 

Publicerad i Betydelsefulla Möten Magasin nr 1 2013.
2act4 handlar om vad vi gör för andra. Läs mer på 2act4.se

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *