Inspirerande kreativitet

Monica Samuelsson vill med sin konst inspirera och väcka glädje.
Monica Samuelsson vill med sin konst inspirera och väcka glädje.

Mitt största intresse är att måla, jag vill måla vardagen lite vackrare. Jag målar tavlor och jag målar utomhusmiljöer. Det är inte alltid färg och pensel är mina verktyg och mitt material utan det kan vara jord, armeringsjärn, grus, stenar, buskar och blommor.

Det som känns viktigt för mig är att gestalta en känsla. Den känslan är i huvudsak kärlek, harmoni och balans. Det handlar alltid om min egna inneboende drivkraft, där det som jag ser varje dag i naturen, arbetsmiljön, staden och landet vill komma ut i form av en tavla. Det kan vara en blomstersammansättning eller en trädgårds uppbyggnad.

Egen tolkning
Jag ser en detalj och sedan processeras den bilden i min hjärna tills det kommer ut i form av en skapelse. När jag känner att det är färdigt, då är det bara att sätta igång. När en person befinner sig nära mina skapelser ska det skänka glädje och nyfikenhet. I allt jag gör vill jag fånga ljus och mörker, färgrikedom och luftighet, mångfald och solitärer. Jag har märkt att mina tavlor berör på olika nivåer, det som i en första anblick kan vara en enkel tavla blir för betraktaren en egen tolkning. Betraktaren ser egna bilder i mina bilder. I min trädgård finns det rum för tanke, lek och gemenskap.

Den inneboende själen
När jag visar mina tavlor ger jag möjlighet till samtal och kontemplation, jag kopplar ihop vernissage och uterummet. Möten som skapar nya tankemönster och kreativa processer. Det ger mig en känsla av tillfredställelse och det ger mig möten med många olika människor. Det bidrar till samtal om det som ligger bakom en skapelse, den inneboende själen.

Jag har nu en anställning som kommunikationsdirektör på Landstinget Gävleborg där jag trivs bra, jag får uttryck för mitt visionära ledarskap och arbeta med vår vision på ett handfast sätt. Jag ägnar mycket tid till den kreativa processen och hur möten kan inspirera och leda oss fram ett steg närmare vår vision.
Text & konst: Monika Samuelsson

497 2374

Publicerad i Betydelsefulla Möten Magasin nr 1 2013.
2act4 handlar om vad vi gör för andra. Läs mer på 2act4.se

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *