Insikt

Här lyfter vi dina betydelsefulla möten med vad du vill. Mejla oss på bm@2act.se och berätta vad och vem som blivit betydelsefull för dig och varför! Ibland är det ett möte med någon som får en avgörande betydelse, en annan gång är det en film eller en textrad ur en bok eller något helt annat. Vad har blivit betydelsefullt för dig i ditt liv?

En betydelsefull bild – Yann Arthus Bertrandbetydelsefull bild
På väg hem från ett möte i Stockholm för flera år sedan, gick jag närapå in i fotografen Yann Arthus-Bertrands fantastiska foton. Det var utställningen “Jorden sedd från himlen” som pågick på Nybroplan. Fotografierna fängslade mig i flera timmar.

Det slutade med att jag kom hem med en stor, tung bok med “Hjärtat i Voh” på omslaget, en affisch med hjärtat och en bunt vykort. Händelsen och bilderna gav bestående intryck. Jag ramade in affischen och hängde den i sovrummet och där hänger den fortfarande.

Bilden påminner mig dagligen om hur värdefullt livet är. Yann Arthus Bertrands sätt – att visa vackra vyer i världen för miljön – inspirerade mig att göra vad jag kan och jag skrev handboken Hållbar marknadskommunikation tillsammans med en tidigare kollega, Anna Katarina Berglund.

Pia Boson, Marknadsanalytiker, Stallarholmen
Pia Boson, Marknadsanalytiker, Stallarholmen

 

 

 

 

 

 

Betydelsefull musik – Musik ska byggas utav glädje
Musik ska byggas utav glädje av glädje bygger man musik. Lill Lindfors sjöng det redan för en herrans massa år sedan men jag reflekterade först när jag hörde låten i “Så mycket bättre” om hur himla rätt hon har.
Jag kan nämligen inte med ord beskriva hur betydelsefull musiken är för mig, jag lyssnar jämt, till och från jobbet, till/under/från träningen, när jag städar, när jag lagar mat ja tom när jag duschar åker musiken på.
Missförstå mig inte nu jag är själv helt värdelös på musik, noll taktkänsla och sjunger hellre än bra. Visst jag var med i skolkören men i ärlighetens namn var det nog mest för att slippa lektioner och

för att musikläraren var snygg. Men trots min egen brist på musikalitet finns det få saker som kan beröra mig så snabbt och så effektfullt. Celine Dion kan få mig kär på en sekund, Carolas gamla dängor gör mig glad, David Guetta gör mig partysugen och för att inte tala om Kent och Winnerbäck som tar mig till himlen.

Linda Stockenberg, informatör, Eskilstuna
Linda Stockenberg, informatör, Eskilstuna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betydelsefull låt. Gloria Gaynor – I will survive
Jag var 17 år och hade precis flyttat hemifrån och börjat studera på ett gymnasium. Väl inflyttad på mitt studentrum i Norrköping var mina funderingar ganska många. Jag tvivlade om mina val och hade svårt att hitta fast mark under fötterna. Jag var helt enkelt ensam, vilsen och lite ledsen i den stora världen.

I_Will_Survive_Gloria_Gaynor Frågorna var många.  Var den väg jag hade valt var rätt och var jag skulle ta vägen i livet? Till min hjälp kom då en discolåt som jag ofta sjöng på den tiden. I will Survive med Gloria Gaynor lyfte mig och gav mig kraft. I will Survive!

Det är en låt som jag gärna spelar, den lyfter mig än idag”

Elisabeth Landgren, projektledare, Nyköping
Elisabeth Landgren, projektledare, Nyköping

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad i Betydelsefulla Möten Magasin nr 2 2014.
Läs mer på www.2act.se

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *