Tips från Emma Pihl – för att tycka om dig själv

  1. Samla på de goda minnena du har ihop med dig själv. Som inspiration för att lära dig att tycka om dig själv så har jag frågat människor vad de behöver för att tycka om andra. En av de viktiga sakerna för att tycka om andra är att tänka på positiva minnen och stunder man haft ihop. Vilka positiva och goda minnen har du haft ihop med dig själv? När har du haft en härlig känsla inför dig själv, inför den du är och inför det du har gjort? Både små och stora händelser.
  2. Ställ in ditt fokus på vad du vill tycka, känna och tänka om dig själv. Istället för att fundera på vad du tycker och känner just nu om dig själv. Bestäm dig för exakt vad vill du tänka om dig själv när du kikar dig i spegeln. Exakt vad vill du tänka när du tänker på dig själv? Var noga med att styra in tankarna på vad du vill ha, det är ointressant vad du inte vill ha för tyckande om dig själv.
  3. Bästis med dig själv. Vad är att vara bästis med någon? Vad gör man då? Man värnar om sin bästis, man lyssnar på sin bästis behov, man är stolt över sin bästis och man vill vara med sin bästis mycket och ofta.
  4. Bestäm dig för att alltid ge dig själv godkänt. Oavsett vilka människor du har i din närhet och vilka de är, hur de ser ut eller hur de presterar är det viktigt att du sätter i system att alltid ge dig själv godkänt som människa. Oavsett vilka resultat du åstadkommer.
  5. Se det som en träning. Se inte de tankarna och det tyckandet som du har om dig själv som något som måste vara sant. Se det istället som en träning att träna in sanna tankar om dig själv som du vill ha och som du hämtar styrka ifrån. När man tränar på något så övar man ofta och man övar både i laddat läge men också på träningsläger när resultatet spelar mindre roll.
  6. Tyck om din kropp genom att älska att den fungerar. Hitta delar av din kropp som du kan tycka om. Fokusera på ansiktets ’rätt’ när du ser dig i spegeln och fokusera på att göra miner som du tycker om på dig själv när du har.
  7. Lyssna till dina behov. Lyssna på vad du har för behov. Vad är det du vill och behöver? Vad får dig att må bra just nu? Vilka sammanhang vill du vistas i och i vilka omständigheter blommar du som bäst? Träna dig på att tyda signalerna din kropp ger dig om vad som är bra och rätt för dig.

FRÅGA EMMA
Emma är professionell coach, föreläsare, författare, ledarskapskonsult med erfarenhet av talent management arbete samt VD och grundare till företagen Inspirera och Posture. Emma är en möjliggörare som genom att stärka, utmana, motivera och ifrågasätta får dig/ditt företag att utvecklas bortom dagens gränser. I varje nummer bjuder vi in dig som har en fråga till Emma. Fråga om karriär, relationer, egen utveckling eller hälsa. Mejla oss på bm@2act.se, märk brevet Fråga Emma.

KORT OM
NAMN Emma Pihl
ÅLDER 31
BLIR LYCKLIG AV Solsken, svampplock och skrattande barn.
BLIR ARG PÅ Saker som tar lång tid och o-flexibilitet
SMULTRONSTÄLLE Kivik på Österlen
MOTTO “Hellre att än hur!”
HEMSIDA Emmapihl.com
Text: Emma Pihl

Foto: Lisa Björner
Foto: Lisa Björner

Artikeln är publicerad i Betydelsefulla Möten Magasin nr 3 2014.
Läs fler betydelsefulla möten-berättelser på www.2act.se

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *