Vad är ett betydelsefullt möte för dig?

Vad är ett  betydelsefullt möte för dig?

föreläsare

Elisabeth Wahlin – Möten som berör, motiverar och inspirerar!
”Jag var huvudansvarig för ett företagsevent för 1500 personer. Allt var riggat och klart och gick enligt körschemat. Det var full kontroll på processen och bara några timmar kvar tills alla gäster skulle komma. Jag var trygg. Då kom min uppdragsgivare fram till mig och sade att han vill flytta på placeringar och ändra i det välrepeterade körschemat. Vid sådana tillfällen gäller det att se möjligheter och fokusera på lösningen. Hur gör man det?”

Som förälder till två vuxna barn, entreprenör och egen företagare sedan 20 år, har jag haft förmånen att möta många olika människotyper. Min erfarenhet av att ha ett barn med ADHD och de utmaningar det medfört med skola, kommun och andra föräldrar har gjort att jag vuxit som person.

I min roll som projektledare har jag mött ledare inom näringsliv och organisationer, vilket givit mig insikt om hur värdefullt det är att medarbetarna har en öppen och positiv inställning till sitt jobb, kunder och kollegor. Då jag stått vid ett vägskäl eller mött en utmaning har mitt grundtänk och förhållningssätt alltid varit att det finns en annan väg, ett nytt sätt och lösning. Jag har funderat mycket över vad det är för egenskaper som ger denna kraft och föreläser om drivkrafter och ”mindset” runt om i Sverige.

Det finns alltid alternativ och nya vägar. Det gäller att fånga dem, att tro på dem och våga pröva!

Du är betydelsefull!
I varje möte påverkar vi vår omgivning och ibland utan att veta hur betydelsefull vår insats är. Vi är alla betydelsefulla på olika sätt och i olika situationer. För våra barn är vi trygghet och förebilder. För våra föräldrar betyder vi oftast allt. Vår släkt ger oss en tillhörighet och våra vänner en samhörighet. Med våra arbetskollegor skapar vi fruktsamma möten. Och vad vore livet utan goda grannar, som ser till vårt hus eller passar våra älskade djur, som också är så betydelsefulla. Vi är helt enkelt omringade av både människor och djur som behöver oss och uppskattar oss. Och framför allt är vi betydelsefulla för oss själva! Att känna att du är betydelsefull ger en positiv spiral till allt du gör och kan vara det som gör skillnaden i livet.

Nyckeln till motivation
Din inställning och dina drivkrafter är nyckeln till motivation! De driver dig framåt och gör att du med minimal ansträngning klarar olika uppgifter och har ett flöde. Ibland räcker det inte bara med drivkraft och en positiv inställning för att orka genomföra vissa uppdrag. Du behöver även energi. Att göra saker du brinner för och som intresserar kan ge energi lika mycket som ett gympapass eller power walk i skogen. Du väljer själv vilka energigivare just du har. Att känna igen dina drivkrafter och kunna ge dig själv energi skapar framgång – både i privatlivet och på jobbet! Det hjälper dig att se nya möjligheter till hur du kan motivera och engagera både dig själv och andra!

ADHD – hinder eller möjlighet?!
Följ med på en resa genom bokstavskombinationer, utredningar och hur man kan hjälpa ett barn med ADHD genom skola och pubertet. Hur betydelsefulla möten med lärare, föräldrar och andra involverade kan påverka ett barns framtid, samt vilka strategier och verktyg som behövs för att klara vardagen både i skolan och i hemmet. Jag kan ibland undra över vad som skulle hänt om jag inte träffat på den där underbara mamman med 3 barn, där 2 av dem hade ”damp”. Hon gav mig kunskap om ADHD och fick mig att inse att det inte var mitt fel att mitt barn hade det svårt, utan att det fanns en orsak. Från den dagen och det mötet, så fick jag
kraft att hjälpa mitt barn och se vilka vägar jag skulle ta.

Elisabeth Wahlin
Elisabeth Wahlin

Betydelsefulla Mötens föreläsarteam erbjuder föreläsningar inom en rad olika områden. Vi är experter på att föreläsa och utbilda med fokus på betydelsefulla möten, bemötande och värdedrivet ledarskap. Låt oss hjälpa dig att anlita rätt föreläsare utbildare.
FÖRFRÅGNINGAR bm@2act.se alt. tel. 073-600 32 12.

Artikeln publicerad i Betydelsefulla Möten Magasin nr 1 2013.
Läs fler betydelsefulla möten-berättelser på www.2act.se

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *