Alla kan – med rätt metod och redskap

Min lärare, Martha-Ann, i fyran till sexan på Sannaheds skola utanför Kumla, var en rättvis person med pondus trots att hon då var relativt ung. Hon fick mig och klassen att känna samhörighet och lust att lära trots att många inte hade det med sig från början. Martha-Ann ville verkligen att vi skulle lämna skolan med bra kunskaper i bagaget, vilket gjorde att hon hade höga, men nåbara, mål.

Hon fick oss elever att lyfta och känna att vi var värda något mer, vilket gjorde att vi vågade tro på oss själva. Detta gällde till och med de elever som andra lärare menade inte passade in i skolan.

Under hela mellanstadietiden kände jag en stark tilltro till Martha- Ann och ville absolut göra mitt bästa. Hennes sätt att möta andra människor har påverkat mig i stort. Martha-Ann visade att alla kan lära, bara man använder rätt metoder och ger dem rätt redskap.
Hemsida www.Jusek.se
Text: Sofia Larsen

Foto: Elis Hoffman Sofia Larsen, informationschef på Örebro universitet och ordförande i Akademiker- förbundet Jusek, hade en lärare i mellanstadiet som betytt mycket för hennes självkänsla.
Foto: Elis Hoffman
Sofia Larsen, informationschef på Örebro universitet och ordförande i Akademiker-
förbundet Jusek, hade en lärare i mellanstadiet som betytt mycket för hennes självkänsla.

 

Berättelsen är publicerad i Betydelsefulla Möten Magasin nr 2 2014.
Läs fler betydelsefulla möten-berättelser på www.2act.se

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *