Den lille pojkens visdom

När jag arbetade på en förskola för 20 år sedan träffade jag en pojke som var sex år. Pojken och jag kom väldigt nära varandra under den korta tid som jag var där och vi hade mycket roligt tillsammans. Men så kom den dagen när jag skulle sluta min tjänst på förskolan.

Pojken och jag brukade komma först till förskolan på morgnarna och det gjorde vi även den här sista morgonen. Vi var båda ledsna och jag sade till honom att jag inte alls ville sluta egentligen, men omständigheterna gjorde att jag var tvungen. Det var då han plötsligt tittade på mig och sa: ”Men du, huvudsaken är ju att du har varit här!” En enkel mening, men med ack så mycket visdom.

Jag tror inte att jag behöver förklara pojkens ord så särskilt ingående. De talar för sig själv. Det han sa har betytt väldigt mycket för mig genom åren och jag har spritt hans visdom till andra. Det gäller att verkligen ta vara på allt man får vara med om under livet. För allt man får vara med om formar ju en till den man är. Jag önskar att jag någon gång får träffa den här pojken igen, som är en vuxen man nu, och tacka honom för det han sa då.
Text: Mats Nyström

School Supplies

Berättelsen är publicerad i Betydelsefulla Möten Magasin nr 3 2014.
Läs fler betydelsefulla möten-berättelser på www.2act.se

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *