Det gäller att följa sina drömmar

etikettmoln-CUF
Det var insikten om att världen inte är perfekt som fick mig att ta steget in i politiken. Hemma vid köksbordet diskuterade vi ofta samhällsfrågor. Efter ett tag kände jag att jag ville vara med och påverka på riktigt och insåg snabbt att det är smart att göra det i en befintlig organisation. För då räknas man på ett annat sätt än om man försöker förändra som en enskild individ. Jag ser en klar fördel och en styrka att jobba flera tillsammans för att uppnå något man vill.

Jag är verkligen glad att jag får chans att vara med och påverka. Jag får ut så himla mycket av att vara omkring människor som brinner för det de gör. Det ger mig energi. Jag får förmånen att se hur folk växer, när de kommer på första stämman kanske de inte ens vågar gå upp i talarstolen och sen bara något år senare står de där och argumenterar för sin sak som om det vore det självklaraste i världen. Jag har genom åren också lärt mig hur mycket det faktiskt går att påverka.

Mötet blev av 
Betydelsefulla möten? Det har man ju hela tiden. Men jag har valt ett möte som egentligen inte skulle blivit av, men som tack och lov blev det. Det hände förra vintern. Vi var ute på en inlandsresa där vi var ett gäng från partiet som for runt och besökte olika ställen i Norrlands inland. När vi kom fram sent på kvällen i Sorsele hade ägarna till det lilla Pensionat Holmén där vi skulle övernatta stoppat nycklarna i brevlådan. Det var egentligen inte ens meningen att vi skulle träffa dem, men när de serverade oss frukost nästa morgon började vi att prata.

Det blev ett kvalitetslyft
Janet och Dennis slog sig ned vid vårt bord och berättade hur de hade tagit beslutet att lämna välbetalda jobb och en stressig vardag i England där de kände att de inte hade kontroll över det som hände till förmån för att flytta och starta eget.

Det var fantastiskt att höra hur de först hade våndats och sen hade bestämt sig. Nu tog de dagen som den kom och njöt av att se solen gå upp över snötyngda tallar, åka hundspann eller bara vara. Det riktigt lyste om dem när de berättade om det kvalitetslyft som flytten och företagsstarten hade skapat i deras liv.

Något annat än mörker
Nu hade de varit i gång ett tag och stormtrivdes, men självklart hade det inte varit för alla de berättat om sina planer för. Inför flytten hade det blivit en hel del resor till och från Arlanda och innan de flyttade på riktigt hade de från någon som väntade på flygplatsen möts av förvåning när de sa var de var på väg. ”Va,  Norrlands inland? Där hittar ni väl inget annat än mörker!”

Motbevisade fördomar
Men de såg verkligen ljuset! Att det går. Jag satt förundrat och lyssnade på det paret medan de beskrev sina två olika liv, jag tänkte på hur mycket fördomar det finns om att det är mörkt och kallt i Norrland. Men de visade upp en helt annan sida och berättade istället om vilken samhällsgemenskap de hade kommit till.

Det är ju självklart att man skall ha möjlighet att bo vart man vill i landet! Det mötet blev betydelsefullt för mig för att jag blev ännu mer stärkt i min känsla om att det verkligen gäller att följa sina drömmar.
Text: Hanna Wagenius

”Det är ju självklart att man skall ha möjlighet att bo var man vill i landet!”
Hanna Wagenius (CUF) förbundsordförande

cuf_logga

 

Jag är verkligen glad att jag får chans att vara med och påverka. Jag får ut så himla mycket av att vara omkring människor som brinner för det de gör. Det ger mig energi.
Jag är verkligen glad att jag får chans att vara med och påverka. Jag får ut så himla mycket av att vara omkring människor som brinner för det de gör. Det ger mig energi.

 

Berättelsen är publicerad i Betydelsefulla Möten Magasin, Möten som gör avtryck, 2014.
Läs fler betydelsefulla möten-berättelser på www.2act.se

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *