Insikt

Ibland är det ett möte med någon som får en avgörande betydelse, en annan gång är det en film eller en textrad ur en bok eller något helt annat som påverkat och blivit betydelsefullt för dig i ditt liv? Här lyfter vi dina betydelsefulla möten med vad du vill. Mejla oss på bm@2act.se och berätta vad och vem som blivit betydelsefull för dig och varför!

skiss_00018Illustration: Lina Söderholm

Betydelsefull låt, Mikael Wiehe – en sång till modet

”Här är en sång till modet till glädje, hopp & skratt
Till alla som bygger broar till alla som släpper in 
Till dom som tror att människan kan göra det, hon vill”

Sången om modet är för alla som vill göra skillnad. Det är alltid bättre att göra någonting än ingenting alls. Bara genom att visa kärlek, glädje, hopp och tro så kan göra stor skillnad. Vi ska ge för att vi vill ge och jag lovar att det kommer tillbaka. Som en ketchupeffekt, först kommer inget och sedan kommer det massor. Så ha modet att vara en görgo medmänniska! Ju flera vi är som sprider detta budskap desto större spridning blir det.

Jag går igång på låtar och de hjälper mig när jag behöver göra omstart.  Jag sjunger högt och väljer låt efter min sinnesstämning. Texten ger energin och min omgivning kan tycka att jag fastnat i en låt.

I sånger inryms alla våra känslor som behöver komma ut och musik ger oss ett lugn. Jag vill bidra med att folk ska våga visa sitt mod, tro på sig själva och göra det som de mår bra av. Upptäcka vad som är betydelsefullt. Att ha mod att vara oss själva, för det är vi bäst på! Jag vill skapa ett ”glädjevirus” som smittar!
HEMSIDA: www.mittvalminhandling.se

Anna Willén, Motala, coach
Anna Willén, Motala, coach

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betydelsefull bok – Jonathan Livingston Seagull a story Richard Bach

När jag fick boken Jonathan Livingston Segull i mina händer talade hela boken till mig. Den satte ord på min längtan, min inre röst om liv. Verkligt liv, bortom andras förväntningar, normer och begränsningar. I berättelsen om fiskmåsen som flyger för frihet, för glädje och viljan till mer fann jag spegeln för min livsglöd.

Genom att följa vårt hjärtas röst när andra tvivlar, när andra säger att vi inte passar in, att vi ska nöja oss med att vara lite mindre av oss själva genom att då lyssna till rösten som sager: Det finns något mer än gränser, normer och stereotyper – växer vi och lever fullt ut likt måsen som flyger fritt i flygarglädje.

Min första butik hette “Dream and make it happen” och jag lever fortfarande efter de orden. Jag ser mig själv i spegeln och känner efter i hjärtat – är detta min sanning? – kan jag stå för det. Ja! Så dröm och gör det till verklighet. Din verklighet. Ditt liv. Dina val. Det är när du omfamnar din egen mångfald, som du kan ta emot andras.
HEMSIDA: www.ninawahlin.wordpress.com

Nina Wahlin, Södertälje, Samhällsengagerad entreprenör
Nina Wahlin, Södertälje,
Samhällsengagerad entreprenör


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betydelsefull låt, Nina Simone – My baby just cares for me

Jag är så gammal att jag gick i musik-skolan när man skulle spela blockflöjt under ett helt år. Det enda jag ville var att spela gitarr som killarna i det engelska rockbandet Sweet. Ni som inte vet vilka de var, googla gärna det. Men hur som helst… blockflöjten hjälpte inte till med att skapa motivation för en karriär som musiker.

Musiken har präglat mitt liv och i princip har jag alltid musik i mina öron när jag jobbar. En låt som fortfarande sitter kvar och det sedan drygt 25 år tillbaka är ”My baby just cares for me” med Nina Simone. Mest därför att det var den låt som spelades ofta när jag började umgås med tjejen som idag är min fru.la belle epoque

Med två tonåringar i familjen följer jag musikutvecklingen vare sig jag vill eller inte. Ett av favoritbanden som spelas av min dotter är det svenska bandet KENT. Den låt som just nu rullar är senaste låten som heter ”La Belle Epoque”. En låt som speglar vår samhällsutveckling och som ger mig energi att påverka allt jag kan. Lyssna på texten!
HEMSIDA: www.mongara.se

Anders Lindh, Stockholm, vd
Anders Lindh, Stockholm, vd


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad i Betydelsefulla Möten Magasin nr 2 2014.
Läs fler betydelsefulla möten-berättelser på www.2act.se

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *