Läsvärt – Ledarskapets kärna

DSC_0069 copy copy bw

Vem är du?
Jag är en glad och allmänbildad praktiker, det vill säga en som kan lite om mycket och något av en nyrenässansmänniska. Jag är barnsligt road av allt som har med motorer att göra. Samtidigt som jag anser mig vara en lugn och trygg familjefar. Gillar enkelheten i naturen och djuren som finns i den. Men gillar även att resa och god mat och dryck!

Varför ytterligare en bok om ledarskap?
Ett intressant ämne på många sätt. Min tanke var att få ge utrymme för mina tankar och mitt perspektiv. Jag tycker att jag har några bra tankar som jag vill dela med mig av.

Vad är ditt viktigaste råd för att bli en bra ledare?
Att ge saker tid och ha tålamod. Sen måste man som ledare våga ställa krav och ha förväntningar, samtidigt som en bra ledare måste jobba lika hårt med att skapa förutsättningar för medarbetarna att lyckas.

Vilken roll spelar medarbetarna för ledaren?
Utan medarbetare finns det ingen att leda så det känns som en solklar grundförutsättning. Det innebär också att medarbetarna är det viktigast man har att ta hand om – det är viktigt att det blir tydligt, syns och känns!

Vem vill du skall läsa din bok?
Framförallt unga människor som funderar på att bli ledare någon gång i framtiden (men här vill jag också tillägga att även gamla ledare kan ha nytta av mina tankar och sätt att se på ledarskap). Jag vill att boken skall kunna bli en inspirationskälla så att de unga som funderar på om de vill och kan bli ledare vågar ta steget fullt ut. Det är otroligt kul att vara ledare och skapa bra förutsättningar.
David Lindqvist

Beställ ditt ex i vår butik.

davids-bokomslag

Publicerad i Betydelsefulla Möten Magasin nr 3 2014.
Läs mer på www.2act.se

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *