Vi trodde att vi var smarta

Som tioåring var jag på mitt allra första träningsläger i Orsa. Klubben jag tränade med var Hulåns IF och det var Dalarnas skidförbund som hade ordnat lägret. Efter ett par dagar tyckte jag och min kompis att det blev lite drygt med all träning i elljusspåret. Vi sprang och vi slet, men vi blev ändå tvungna att släppa de andra under ett tränings-pass.

Precis vid ett ställe där spåret gick förbi varandra bestämde vi oss för att stanna. Vi gömde oss och väntade i buskarna och hoppade in igen när täten kom springande på slingan mot mål. Det gick helt smärtfritt. Vi kom fram tillsammans med de andra och vi var i god form. Ingen hade märkt något, trodde vi ja! Vid samlingsplatsen kom en av ledarna, Gösta Svensson från IFK Mora, fram till oss två som varit så ”smarta” och genat. Han sa något som jag aldrig har kunnat glömma: ”Pojkar, det finns inte några genvägar till framgång!”
Text: Gunde Svan

Foto: Bildbyrån, Hässleholm Bildtext: Gunde Svan kommer tydligt ihåg ett träningsläger i Orsa som tioåring och hur tränaren yttrade en betydelsefull mening som han fortfarande lyssnar till.
Foto: Bildbyrån, Hässleholm
Bildtext: Gunde Svan kommer tydligt ihåg ett träningsläger i Orsa som tioåring och hur tränaren yttrade en betydelsefull mening som han fortfarande lyssnar till.

 

 

Berättelsen är publicerad i Betydelsefulla Möten Magasin nr 2 2014.
Läs fler betydelsefulla möten-berättelser på www.2act.se

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *