2act4 – Ledare

Hand Reaching

 

Trygghet är att veta att hjälpen finns
Ibland är det svårt att veta vad en kan göra för någon annan. Oavsett vad det handlar om för stöd så kan det vara svårt att avgöra vad som är lämpligt och hjälpsamt. Ibland kan en känna sig ganska maktlös och otillräcklig när det verkligen gäller och någon annan behöver just dig.

Jag vet av egen erfarenhet, och jag vet att många i min omgivning håller med mig när jag säger att det inte behövs så mycket egentligen. Ifall någon är ledsen kan det räcka med att bara sitta bredvid och om någon är rädd kan det räcka med lite uppmuntrande ord.

En utsträckt hand är i alla lägen lämpligt och hjälpsamt och att ha tillgång till stöd kan vara tröstande bara genom att veta att det finns – oavsett om en tar den eller inte. Tryggheten av att veta att det finns en hand att greppa om en faller är ofta tröst nog.

Tycker du att det är svårt att finnas till för att handlingsförlamingen slår till? Tänk då på att den minsta handlingen kan göra stor skillnad, även om det inte känns tillräckligt. Och det kan du göra bara genom  att du finns till. Det är ju inte så svårt, eller hur?
Agnes Tångvik, redaktör för Betydelsefulla Möten Magasin & 2act4.

 

 

 

 

Publicerad i Betydelsefulla Möten Magasin nr 2 2014.
2act4 handlar om vad vi gör för andra. Läs mer på 2act4.se

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *