Insikt

Här lyfter vi dina betydelsefulla möten med vad du vill. Mejla oss på bm@2act.se och berätta vad och vem som blivit betydelsefull för dig och varför! Ibland är det ett möte med någon som får en avgörande betydelse, en annan gång är det en film eller en textrad ur en bok eller något helt annat. Vad har blivit betydelsefullt för dig i ditt liv? Låt oss veta!

 

Illustration: Lina Söderholm

 

Illustration: Lina Söderholm

Betydelsefull låtskrivare
Tori Amos är en amerikansk singer-songwriter, kompositör, nu bosatt i England. Jag fann henne på 90-talet och hon har stannat kvar hos mig ända sedan dess. Hon spelar flygel som en gudinna, och kan, hör och häpna, spela på två instrument samtidigt. En flygel framför sig och en keyboard bakom sig. Hon skriver fantastiska texter och det finns alltid en strof som Tori Amos sagt eller sjungit som hjälper mig i vardagen. Varje dag.

Musik för mig är läkande och helande och det är just vad Tori Amos musik och artisteri gör för mig. Jag har sett flera konserter med henne och hon är min ledstjärna. Hon är feminist och skyddar personer som varit utsatta för övergrepp. Hon är helt enkelt fantastisk och om ni är nyfikna på henne, så leta på Youtube eller internet för att hitta videos där hon spelar sin musik, hon har givit ut över 12 album och turnerar i stort sett varje år, och har fans över hela världen. Insikt? Hon ger mig insikter varje dag. Tröst. Hon är ”soundtracket” i mitt liv.

Annika Källvik, projektledare, Göteborg
Annika Källvik, projektledare, Göteborg

 

 

 

 

 

 

 

 

Betydelsefull höjd
Jag är en sån där som grubblar. Inför stora beslut känner jag ofta att jag befinner mig i en labyrint och måste hitta vägen, den rätta vägen. Just den här dagen tog jag bilen. Jag behövde vara ensam och  reda ut mina tankar. Jag visste vart jag ville i livet, men många motsägelsefulla fakta grumlade vägen dit och när jag inte kunde se vägen som skulle leda mig fram kändes målet allt mer ouppnåeligt.

Jag körde planlöst omkring, stannade bilen och steg ut på en vacker plats. Jag andades in den friska vårluften och drog några djupa andetag och började gå. Långt där borta såg jag en höjd och jag tänkte att utsikten däruppe var nog fin. Men, samtidigt kändes höjden långt bort och alltför svår att nå.

Jag började gå lite planlöst. Mina tankar och jag. Stigarna jag gick på var upptrampade av människor och djur. De gick än hit och dit. Kors och tvärs. Plötsligt insåg jag att jag var uppe på just den höjd som jag hade siktat någon timme tidigare. Utsikten var enastående. Jag kunde se långt, se horisonten. Just där och då fann jag svaret på mina frågor. Jag insåg att jag egentligen inte alls behövde bekymra mig om hur jag skulle nå mitt mål.

Jag behövde inte ens veta på vilka vägar jag behövde gå för att komma dit. Det viktiga var att jag visste vart jag skulle. Att jag hade målet klart för mig. Höjden gav mig svaret, det blev ett uppvaknande. Bara jag börjar gå mot målet löser sig resten. Det viktigaste är att veta vad man vill och att inte tappa bort vart man är på väg.
HEMSIDA: www.fivesenses.se

Göran Munke, VD Five Senes, Eskilstuna
Göran Munke, VD Five Senes, Eskilstuna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betydelsefullt fotoalbum
”Jag är född i mitten av 90-talet och det som är betydelsefullt för mig just nu är ett nyupptäckt ljusbrunt fotoalbum från 70-talet. Fotoalbumet som jag hittade för ett tag sedan, i en kartong nere i en källare i vårt hus, innehåller massor av bilder på min pappa, mina fastrar och många andra släktingar.

Det är bilder från resor i hela världen, men också från min pappas hemland, Somalia. För mig som inte levde då är det spännande att se hur det såg ut på 70-talet. Fotoalbumet har blivit en kär ägodel för mig och det kommer jag att spara på ett säkert ställe.

“Jag vill ju kunna visa mina barn hur det såg ut på den tiden när mina föräldrar växte upp.”

HEMSIDA: www.stellaiterum.spotlife.se

Sahra Abdirisak, student, Nyköping
Sahra Abdirisak, student, Nyköping

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad i Betydelsefulla Möten Magasin nr 3 2014.
Läs fler betydelsefulla möten-berättelser på www.2act.se

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *