Där är ju du!

Jag var ingen då jag växte upp, jag hade ingen identitet och hade heller inte något vidare stöd av mina föräldrar. Jag växte upp i en förort där förutsättningarna inte var så bra. Vid 14 års ålder sa min lärare Martha Hellstrand till mig: ”Du ska spela basket!”
Hon hämtade mig en kväll och åkte med mig till Hammarby Basket. Jag fick helt plötsligt något att fylla mitt liv med. Hon såg mig!

Efter 15 år i basketens elitserie – Solna och Alvik – och collegespel i USA och efter ytterligare 17 år som amatör, coach och ledare, efter en fantastisk karriär professionellt, efter att ha fått en möjlighet som tog mig bort från sprit, droger och brottsverksamhet sökte jag upp Marthas rektor vid Fredrika Bremerskolan.

Jag sa vad som hade hänt och han ville att jag skulle komma och berätta min historia. Inför alla lärare på skolan, inklusive Martha, som inte kände igen mig till en början, berättade jag min fantastiska historia.

Efter tio minuter ställde sig Martha upp och utbrast ”Det är ju Yvonne!” Tårarna rann på oss båda och jag fick äntligen ge tillbaka, äntligen ge henne den uppmärksamhet hon mer än någon annan förtjänade. Efter 30 år, min fröken. Hon såg mig och gav mig min identitet som betydde allt för mig och det fantastiska liv som jag har fått uppleva.
Text: Yvonne Severén

Berättelsen är publicerad i Betydelsefulla Möten Magasin nr 2 2014.
Läs fler betydelsefulla möten-berättelser på www.2act.se


BasketBall - score

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *